הורדת טריגליצרידים באופן טבעי ואיזון הסוכר

למה חשוב לשים לב ולפעול מיידית להורדת טריגליצרידים באופן טבעי ?
רמות גבוהות ולא מאוזנות של שומנים בדם, טריגליצרידים וסוכר הן מן הרעות החולות של אורח החיים בחברת השפע ומוגדרים כהפרעות מטבוליות.

זמינות גבוהה של מזון, בחלקו מתועש ועתיר פחמימות ושומנים, בצד אורח חיים לחוץ ומיעוט פעילות גופנית גורמים להשמנה – מצב זה פוגע במערכות הפנימיות של הגוף, בחוסנו וכושר עמידתו בפני מחלות, לצד ירידה מתמשכת ברמות האנרגיה ותחושת החיוניות של האדם.

סכרת

החולה הסוכרתי מרבה להתלונן על עייפות, תחושת כובד בגפיים, צמא. נזק והרס של כלי דם האופיינים למצב זה עלולים להוביל לפגיעה בראיה, בכליות, בקצות הגפיים, בתפקוד המיני ועוד. שינוי באורח החיים הכולל תזונה ותנועה בצד שילוב אמצעים תומכים, לא תרופתיים, בתחום צמחי המרפא ותוספי המזון, מאפשר השגת שיפור ניכר בתמונת הדם, בהרגשה ואיכות החיים, במראה והמרץ, כל זאת תוך פרק זמן קצר – שבועות ספורים.

להבנתו של מנגנון השינוי עלינו להתוודע למספר נתוני יסוד:

המנגנון הביוכימי – מזון המבוסס על פחמימות פשוטות כמו עוגות, שוקולד, מאפים מקמח לבן ודומיהם (או כל מזון פחמימתי בעל אינדקס גליקמי גבוה*) אינו נדרש לתהליך עיכול ממושך אלא מתפרק לחד סוכרים כבר על ידי הרוק כבר בפעולות הלעיסה ולפיכך נספג במעי במהירות ומעלה לרמות גבוהות את הסוכר (גלוקוז) בדם.

כשרמות הסוכר בדם גבוהות, מופרש מן הלבלב (פנקריאס) אינסולין אשר הינו הורמון אנבולי – בונה גוף ורמות גבוהות שלו מעודדות השמנה.

למעגל אשר נוצר ישנה השפעה על רמות המתח ו/או השקט ועלול לפגוע ביכולת התפקוד של הלבלב עד ליצירת מחלת הסוכרת בטווח הארוך.
בילדים עלולות התנודות להתבטא כהפרעות קשב וגם בגילאים אלה עלולה להתפתח פגיעה בכושר התפקוד של הלבלב.

צבירה ושימור אנרגיה בגוף – השומן מהווה עבור הגוף חומר אגירה עשיר באנרגיה המיועד לעיתות מחסור. לכן עודפי מזון לא מנוצלים, גם אלה אשר מקורם בחלבונים ובפחמימות, הופכים בגוף לשומן.
אולם כשאנו מתעוררים ומעוניינים להקטין את מאגרי העודפים מספק לנו כל גרם שומן 9 קלוריות, לעומת גרם של חלבון או פחמימה שמספק 4 קלוריות בלבד. כך שלצורך ניצול השומן אנו נדרשים ליותר מאשר כפול מאמץ.

עיקרי הטיפול התזונתי:

לאור האמור, התזונה המומלצת לטיפול בהפרעות מטבוליות אלה מבוססת על:

  1. הימנעות ממזונות המכילים שומן מן החי או שומן צמחי מעובד (כמו מרגרינה ומיני מאפה המכילים שומן צמחי)
  2. הימנעות מפחמימות פשוטות
  3. צריכה מבוקרת של חלבונים ופחמימות מורכבות

בבסיסה של התזונה ירקות התורמים ליצירת סביבה בסיסית (הימנעות מירקות בעלי אפקט חומצי כחצילים למשל), שומן צמחי ומזונות אחרים עשירים במינרלים טבעיים התורמים אף הם לסביבה אלקלית (בסיסית) ובריאה.

בנוסף לתזונה יש להתאים חליטות צמחים, פורמולות צמחיות יחד עם תוספים אחרים המסייעים בהמסה והגברת שריפה של שומן ו/או איזון רמות הסוכר תוך שיפור תפקוד הטחול והכבד.

כמובן, כחלק מאורח חיים בריא יש לאמץ תוכנית ספורט ותנועה. יש לזכור שדי בצעדה יומית נמרצת של 60-45 דק׳ כדי להוריד משמעותית את רמות הסוכר והשומנים בדם.

כולסטרול

הכולסטרול הינו רכיב חיוני בגוף ומשמש לייצור הורמונים, ויטמינים, קרומי התאים ונוזלי המרה.
כ- 70% מהכולסטרול מיוצר על ידי הכבד והשאר מגיע אלינו דרך התזונה, בעיקר ממזונות אשר מקורם מן החי כמו בשר, ביצים ומוצרי חלב.
בדרך כלל אנו עוסקים בשני הסוגים העיקריים של הכולסטרול:
LDL Low Density Lipoprotein – הכולסטרול הרע. זהו מבנה שומני עם מעטפת חלבונית אשר מאפשרת את תנועתו בפאזה המימית של הדם. ה-LDL הוא הכולסטרול הנע מן הכבד לחלקי הגוף, הוא נוטה לשקוע על דפנות כלי הדם ובכך מהווה סיכון לחסימה ופגיעה בגמישות הדפנות.
HDL High Density Lipoprotein – הכולסטרול הטוב. גם מבנה שומני זה מצוי במעטפת חלבונית המאפשרת את תנועתו בפאזה המימית של הדם. זהו המבנה בו מפונה הכולסטרול ממחזור הדם והוא אינו נוטה לשקוע על דפנות התאים ולגרום לנזק מצטבר.
ככל שרמת הכולסטרול ״הרע״ עולה כך גובר הסיכון לפגיעה בכלי הדם בתהליך המכונה אטרוסקלרוזיס – הרס הדפנות על ידי שכבת השומן המעבה את הדופן. בתהליך נפגעת גמישות הדופן באופן המשפיע על לחץ הדם, כתוצאה מכך קוטר כלי הדם מצטמצם ובכך נפח הדם, העשיר בחומרי הזנה וחמצן קטן אף הוא וגורם לחסימת האספקה החיונית לרקמות שונות ובעיקר רקמת שריר הלב.
מכאן החשיבות העצומה באיזון רמות הכולסטרול והורדה של רמות הכולסטרול הרע.
למרות שכאמור רק 30% מן הכולסטרול מגיע ממקורות תזונתיים ניתן על ידי שינוי מושכל של אופי התזונה להוריד את רמות הכולסטרול באופן דרמטי. מסתבר שחלק מן המזונות אותם אנו צורכים, בעיקר פחמימות פשוטות, מהווים חומר גלם מעולה לייצור כולסטרול עבור הכבד. לכן הטיפול בכולסטרול מחייב שיטת תזונה אשר שוללת מן הגוף את כל אותם חומרי גלם אשר מאפשרים לו לייצר כולסטרול בעצמו.
בנוסף סוגי מזונות ותוספים מסייעים בהמסת שכבת הפלאק – המשקעים המצויים על דפנות כלי הדם ובכך מסייעים לטיפול בעודפי הכולסטרול מחד גיסא לתיקון הנזקים המצטברים מאידך גיסא.
פעילות גופנית אירובית בינונית עד עצימה מאפשרת תוך פרק זמן קצר שיפור משמעותי בערכי הכולסטרול ובשינוי היחס בין הכולסטרול הטוב והרע.
לטיפול בעודפי כולסטרול חשיבות עצומה במניעת מחלות לב וכלי דם, בשיפור איכות החיים של הפרט, במניעת תחלואה בכלל ואפילו במניעת מחלות הסרטן.

הורדת טריגליצרידים באופן טבעי – אז מה זה בכלל טריגליצרידים ולמה חשוב לאזן אותם?

טריגליצרידים הם מקור אנרגיה עיקרי לתאי הגוף. אלו מולקולות שמורכבות מגליצרול (פחמימה) שקשור ל-3 חומצות שומן. הטריגליצרידים מגיעים לגוף דרך התזונה וגם מהכבד שמייצר אותם מעודפי הסוכר שצרכנו כמקור אנרגטי לגוף. כאשר אנחנו צורכים מהתזונה כמות טריגליצרידים ופחמימות – מהן הכבד מייצר אותם עבורנו בכמות שעונה לצרכים האנרגטיים של הגוף, אנחנו שומרים על איזון ורמות תקינות של טריגליצרידים. אולם, כשצריכת הפחמימות והשומנים מהתזונה גבוהה מדי וגם בתקופות של מתח מתמשך, בהן רמות גבוהות של אדרנלין גורמות לעליית רמות הסוכר המופרש לדם, נגרמת עלייה ברמת הטריגליצרידים בדם.
רמות גבוהות של טריגליצרידים קשורות לפגיעה בכלי הדם ומצביעות על סיכון לפתח מחלות לב. חשוב לנו להבין שרמות טריגליצרידים גבוהות גורמות לסמיכות גבוהה של הדם ומכאן להצטברות פלאק על דפנות כלי הדם, קושי בזרימה תקינה – מה שעוד הרבה לפני שדיברנו על התחלואה הקשה, פוגע ביכולות התיפקוד שלנו, ברמת האנרגיה ובתחושה הטובה.

אז מה העקרונות של הורדת טריגליצרידים בדם ללא טיפול תרופתי באופן טבעי ולהבטיח לעצמנו הגנה טובה על הלב וכלי הדם עלינו לכן לטפל ב-3 היבטים:

– תזונה מותאמת אישית לאיזון רמות השומנים בדם
-פעילות פיזית שתסייע לגוף לנצל את עודפי הטריגליצרידים

-איזון והורדה של רמות המתח

קראו עוד על…

טיפול לרגיעה איזון והתחדשות

טיפול משולב לחידוש והצערת עור הפנים

טיפול טבעי בסרטן על ידי שינוי גישה תזונתית

טיפול טבעי בקרוהן

טיפול טבעי בלחץ דם

טיפול טבעי בכולסטרול

טיפול טבעי לאיזון כולסטרול, טריגליצרידים וסוכר

צרו קשר

× דברו איתנו