טיפול טבעי בכולסטרול

כולסטרול מהו?

כולסטרול הוא חומר שומני המשמש את צרכי הגוף לשם ייצור הורמונים, מלחי מרה, רקמת ההגנה התת עורית, קרומי התאים, מעטפת העצבים ועוד.

כולסטרול גבוה מעיד על כמות גבוהה מדי של שומנים המצויים בדם ועלולים לשקוע על דפנות כלי הדם ובכך לגרום להיצרות. כלי דם אשר מאבדים מגמישותם ומנפחם כמו גם מאבדים את כושרם לתפקד ביעילות ולהעביר את כמות הדם הדרושה. פגיעה תפקודית זו מהווה את אחד הגורמים העיקריים למחלות לב ובשל כך עלולה להפוך למסכנת חיים.

לעלייה ברמות כולסטרול בדם אין כל תסמינים ולכן האדם אינו מודע לתהליך ההרסני המתחולל בגופו.

כולסטרול טוב, כולסטרול רע

רוב האנשים הנשלחים לבצע בדיקות דם, מודעים היטב לכך שתוצאות הבדיקה תראנה ערכים שונים של שומנים.

כולסטרול כללי

מעיד על כמותם הכוללת של סוגי השומנים השונים הנמצאים בדם.

כולסטרול טוב

כולסטרול טוב – HDL – High density Lipoprotein – זו התרכובת אשר נושאת כולסטרול מרקמות הגוף אל הכבד. כאשר הכבד בריא ויש בו רצפטורים (קולטנים) רבים לכולסטרול הוא קולט את השומנים הללו והופך אותם לחומרים חיוניים לגוף.

כולסטרול רע

כולסטרול רע – LDL – Low density Lipoprotein – תרכובת זו נושאת שומן מהכבד אל מערכות הגוף. עודפי השומן עלולים לשקוע על דפנות כלי הדם וליצור פלאק – אשר חוסם את מעבר הדם התקין.

טריגליצרידים

גוף האדם משתמש כחומר עיקרי לאחסון אנרגיה בטריגליצרידים המורכבים מ-3 יחידות של חומצות שומן וראש גליצרול – תרכובת פחמימנית. הטריגליצרידים משמשים בגוף מקור לאנרגיה בכל מצב של רעב, כאשר האנרגיה הזמינה לגוף מתכלה.

הגורמים לעלייה ברמות הכולסטרול

לכולסטרול מקור חיצוני – אקסוגני – התזונה שלנו ומקור פנימי – אנדוגני – ייצור עצמי על ידי הכבד.

כולסטרול אקסוגני מקורו בתזונה המבוססת על צריכה קבועה של שומנים רוויים, המצויים במוצרים מן החי, דוגמת בשר ובשרים מעובדים כמו נקניקים ונקניקיות ומוצרי חלב או תזונה המכילה שומני טרנס – שומנים צמחיים אשר עבורו תהליכי הקשייה ע״י העשרה במימן, כמו חלק גדול מן המאפים המוכנים: ביסקוויטים, עוגיות ועוגות.

כולסטרול אנדוגני מיוצר כאמור על ידי הכבד. את רמת הכולסטרול האנדוגני ניתן להוריד על ידי העשרת התזונה בסיבים תזונתיים אשר מאפשרים פינויו מהגוף ועל ידי צריכה של מזונות על ספציפיים אשר מעלים, בצריכה ממושכת, את מספר הקולטנים לשומן בכבד.

טיפול טבעי בכולסטרול – הורדת כולסטרול באופן טבעי

למרות ההערכה כאילו השפעתו של המרכיב התזונתי עומדת על 30%, מצאתי מנסיוני המצטבר של מטופלים בקליניקה, שהתאמה של תזונה אישית מאפשרת שינוי משמעותי בערכי השומנים בדם. שילוב של תזונה כזו יחד עם תוספי תזונה וצמחי מרפא אשר מיועדים לטיפול בכולסטרול עשויים להשיג את התוצאה המבוקשת בפרק זמן קצר. התוצאה תהיה ירידה ברמות הכולסטרול הרע LDL, עלייה ברמות הכולסטרול הטוב HDL וירידה ברמות הטריגליצרידים. שימוש בפורמולות של פטריות מרפא אשר משתייכות לקבוצת מזונות העל מאפשרת לטפל ביעילות בכבד שומני ובמהלך הזמן לגרום לעלייה ברמות הקולטנים – רצפטורים לשומן בכבד.

הורדת כולסטרול בדרך טבעית – העקרונות המנחים ביצירת תפריט להורדת כולסטרול

תזונה להורדת כולסטרול שמקורה בצומח, בעיקר ירקות, המון ירקות ירוקים. מעט פירות עתירי סיבים תזונתיים כמו תפוח עץ או אגס.

שמנים צמחיים עשירים בחומצות חד ורב בלתי רוויות כמו שמן פשתן, שמן צ׳יה, שמן מרווה מרושתת, שמן המפ, שמן זית וגם שמן קוקוס שמכיל חומצות שומן רוויות בעלי איפיון יחודי המאפשר לו לתמוך בתהליכי הרזייה ובהורדת כולסטרול ואיזונו.

מוסיפים לתזונה גם טחינה מחאה ונבוטה או טרום נבוטה, אבוקדו ומיני אגוזים לא קלויים הם כמו גם שמן דגים, ושמנים שלא פועלים על העיקרון ״דומה בדומה ימס״.

תזונה נטולת פחמימות פשוטות, דלת פחמימות מלאות, דלת חלבונים, עשירה בסיבים, נוגדי חמצון ושמנים כנ״ל.

מן הראוי להתאים את הרכב התזונה ומשך הזמן באופן מקצועי למצבו הפיזי של האדם.

בנוסף לתזונה המאוד מוקפדת ומדוייקת אנו מוסיפים ויטמינים וצמחי מרפא שמסייעים בהורדת הכולסטרול. אציין כאן 3 מרכיבים חשובים בטיפול:

  1. חומץ תפוחים שאני מזכירה פעמים רבות ומצטיין בתמיכתו בהמסת כולסטרול עודף.
  2. ויטמין B3, ניאצין המסייע להשתחרר מעודף כולסטרול (חשוב מאוד להתייעץ לגבי סוג המוצר כמות ומשך צריכתו)
  3. פטריית פליאורוטוס הסופחת אליה עודפי כולסטרול והיא אחד הגורמים הטבעיים היחידים שיכולים לנקות כבד שומני ולשקמו.

פורמולת צמחים איכותית ל״ניקוי״ הכבד ושיקומו חיוני להשלמת והבראת התהליך.

על המדפים נמצאים מוצרים טבעיים נוספים בהרכבי צמחים כאלה או אחרים שיעודם תמיכה בתהליך איזון רמות שומני הדם והיחסים הנכונים ביניהם.

צרו קשר

× דברו איתנו